Je
priam neuveriteľné ako dokážu také malé plody blahodarne pôsobiť na celé
zastúpenie orgánov v ľudskom tele a napomáhať k lepšiemu zdraviu a vitalite.
Orechový olej napomáha
odbúravaniu cholesterolu, pôsobí proti kôrnateniu tepien a ako prevencia
kardio-vaskulárnych chorôb a vysokému krvnému tlaku.
Olej podporuje
trávenie, pri správnom stravovaní a cielenom pohybe je vhodný ako pomôcka
telu pri zdravom chudnutí.
Chuť orechového oleja je jedinečná – príjemne oriešková.
Olej sa dá konzumovať po lyžičkách, ale je veľmi vhodný aj do studenej kuchyne do
sladkých pokrmov (jogurt, kaša, tvaroh, koktail, ovocný šalát) alebo na
prípravu koláčov, štrúdlí či raňajkových kaší. Využiť ho môžete pokojne aj do „slanej“ kuchyne na pečené mäso.
Pri užívaní ako výživový doplnok: ráno nalačno
a večer pred spaním jednu čajovú lyžičku
Olej z vlašských orechov môžeme
okrem kuchyne využívať aj v kozmetike pri príprave zábalov a masiek.
Vynikajúci druh zábalu je použiť teplý orechový olej na končeky vlasov,
na ktoré ho necháme pôsobiť aspoň 20 minút - vlasy sú po ňom rozžiarené a
končeky scelené.
Oceníte ho aj keď trpíte
akné - tento zázračný olej má vynikajúce tonizujúce a regeneračné účinky,
zvlhčuje pleť, ale zároveň ju nerobí mastnou.