NOVINKA

Extra panenský olivový olej OCHO 250ml

Hodnotenie produktu: 0 Recenzií

Extra panenský olivový olej OCHO (čítaj „očo“) predstavuje to najlepšie z najkvalitnejších olív. V značke OCHO sa skrýva Ozajstná CHuť Olív, ktorá je výnimočná, typicky horkastá, výrazná a pritom delikátna.

Kvalitu zabezpečuje okamžité spracovanie olív ihneď po zbere ako aj spôsob ich spracovania, výlučne mechanickým lisovaním za studena.

Tento olej má výraznú arómu aj chuť a je ideálny pre studenú kuchyňu.


Krajina pôvodu:  Španielsko


4,90 €

Popis produktu

Extra panenský olivový olej OCHO (čítaj „očo“) predstavuje to najlepšie z najkvalitnejších olív. V značke OCHO sa skrýva Ozajstná CHuť Olív, ktorá je výnimočná, typicky horkastá, výrazná a pritom delikátna.

Kvalitu zabezpečuje okamžité spracovanie olív ihneď po zbere ako aj spôsob ich spracovania, výlučne mechanickým lisovaním za studena.

Tento olej má výraznú arómu aj chuť a je ideálny pre studenú kuchyňu.


Krajina pôvodu:  Španielsko


Zloženie

100 % za studena lisovaný olej zo zelených olív

Účinky

Najkvalitnejší extra panenský olivový olej - je získaný výlučne spracovaním zo 100 % mechanicky lisovaných olív bez kôstok, patogénov, nečistôt a za studena.

Olej je bohatý na antioxidanty a má najvyššie množstvo minerálov a vitamínov, ktoré sa nachádzajú v olivách.

Olivový olej je skutočný zázrak pre zdravie, vitalitu a aj krásu.

Olivový olej podporuje kardiovaskulárne zdravie, imunitný systém, funkcie mozgu a našu pamäť. Je významný pre zdravie kostí ale aj pre zdravie čriev a správne trávenie.

Čistý, za studena lisovaný olej sa vo svojom zložení mastných kyselín veľmi podobá ľudskému mazu. Vďaka tejto vlastnosti sa využíva aj v kozmetike - preniká až do hĺbky pokožky, kde viaže vlhkosť a podporuje zdravie a krásu pokožky.


Účinné látky

Obsahuje:

  • množstvo nasýtených mastných kyselín - kyselinu palmitovú, stearovú, Omega-6, 3 a Omega-7 mastné kyseliny

  • železo, vápnik, draslík, sodík, E a K vitamíny a rôzne fenolické látky, vďaka ktorým sa pri pravidelnej konzumácii olivového oleja získava prevencia kardiovaskulárnych ochorení


Použitie

Extra panenský olivový olej má využitie v rôznych receptoch - v studenej, ale aj teplej kuchyni.

Nemal by sa zahrievať na vysoké teploty, lebo tým stráca svoje blahodarné látky a  rýchlo sa prepáli a znehodnocuje.

Bod zadymenia / prepálenia: 180°C 


Môžete ho konzumovať po lyžičkách alebo ho pridať na šaláty, cestoviny, do smoothie, nátierok či polievok. Vždy dodá jedlu jedinečnú olivovú chuť.

Dbajte však na rozumnú dávku, ktorú konzumujete. Tá sa odporúča 2 PL  kvalitného olivového oleja denne, pri zdravotnom využití až 4 PL denne.


Najnovšie články

Duch Vianoc ožíva

Duch Vianoc ožíva

Od Lucie do Vianoc má každá noc svoju moc. Poznáte to? Ako veľmi ste verní...

Čítaj viac
Veselá jeseň

Veselá jeseň

Jesenné dni vedia byť niekedy pekne otravné. Najmä, ak je vonku škaredé...

Čítaj viac
Bupi a Ovko - tradičné slovenské značky

Bupi a Ovko - tradičné slovenské značky

Značku OVKO netreba slovenským mamičkám špeciálne predstavovať.Tradícia...

Čítaj viac

Prihláste sa na odber noviniek

20% zľava na ďalší nákup

špeciálne ponuky len pre odberateľov newsletteru

buďte vždy informovaný o novinkách z detského sveta

Prihláste sa na odber noviniek

20% zľava na ďalší nákup

špeciálne ponuky len pre odberateľov newsletteru

buďte vždy informovaný o novinkách z detského sveta

Môžete platiť